default-logo
info@beenhouwerij-vda.be| 014 / 81 24 15

Charcuterie

Wij beschikken over een ruim assortiment charcuterie (+/- 60 soorten), allemaal uitgestald in onze wandkoeling.
Door de circulaire luchtstroom van deze koeling blijven de waren steeds goed gekoeld en fris.
Aangezien wij houden van een ambachtelijke aanpak, vervaardigen wij nog steeds zelf onze charcuterie.

  • Gerookte, gekookte en gedroogde kwaliteitshammen, verschillende soorten boterhamworst, ambachtelijk gerookt vlees, soorten salami, enz...
  • Charcuterie op basis van kip of kalkoen, gelei bereidingen, magere bereidingen, ....

Onze charcuterie wordt NIET op voorhand gesneden, zodat u als klant zelf de dikte 
kunt bepalen. O.K., het duurt misschien wat langer als alles vers versneden wordt, maar u bent wel zeker dat dit stuk vlees vers versneden is en niet al een dag op u ligt te wachten!

Op die manier neemt u steeds vers beleg mee naar huis zonder verkleuring of uitgeslagen randjes, tenslotte kiest en betaalt u er ook voor om kwaliteit op uw boterham te leggen.

Salades

Wij beschikken over een ruim assortiment van frisse salades, deze zijn steeds vers en vervaardigd met ingrediënten van eerste kwaliteit.

Salades op basis van dressing en mayonaise.
Het assortiment is zeer uitgebreid, wij kunnen u steeds tussen de 30 en 45 verschillende soorten aanbieden gaande van: vis, vlees, groenten en kip.

Tijdens de zomermaanden presenteren wij ook enkele pastasalades, lekker fris met een zachte dressing. Dus licht verteerbaar.

Vers vlees

Elk stuk vlees dat wij verkopen snijden wij op maat, op de dikte en de grootte zoals u het wenst!

Wij hebben volgende soorten van vlees: kip, kalkoen, varken, rund, lam, konijn en paard. Dit zijn de meest gevraagde soorten, maar indien u nog andere sooorten verkiest, zijn deze steeds verkrijgbaar op bestelling .

Het vlees dat wij verwerken in onze beenhouwerij, voldoet steeds aan de strengste Belgische normen en aan de hygiëne voorschriften van het FAVV (= federaal agentschap voor voedsel veiligheid).
Elk vlees is tevens in het bezit van de keurlabels die vereist worden door de bevoegde instanties. De geleverde attesten bewaren wij steeds in onze winkel , als u die graag wilt bekijken is dat geen probleem, wij stellen ze graag ter uwer beschikking om in te kijken!

Ons vers vlees ligt versneden in onze koeltoog, het wordt dagelijks vers versneden, zodat het zijn natuurlijke sappen kan behouden, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Uitzondering!
Biefstuk bevindt zich bij ons niet in de koeltoog, die bewaren wij in stuk in onze frigo.

Wij zijn van mening dat een biefstuk vanaf het ogenblik dat hij aangesneden is, zijn sappen gaat verliezen en daardoor gaat uitdrogen en verkleuren. Vlees heeft de eigenschap te verkleuren, dat komt omdat wij het puur serveren en 'geen' kleurstof of kleurbewaarders toevoegen!

Wij baseren ons op een simpel principe: een biefstuk hoort mals te zijn .
Wij gebruiken geen prikker in de zaak !!! 
Een prikker is een toestel dat met fijne naalden de vezels breekt in een stuk vlees, zodat het mals wordt. Het nadeel van een prikker is dat het al de vezels met sappen gaat doorboren en uw stuk vlees in de pan volledig gaat uitbakken en droog wordt.

Dit systeem wordt op vele plaatsen gebruikt en verkocht als familiebiefstuk of restaurantsteak, iets goedkoper maar de kwaliteit is zeker niet dezelfde.

Kazen en zuivel

Onze kazen staan ook in de koeltoog maar worden van het vlees afgescheiden door een plexiwand, zodat de geuren zich niet kunnen vermengen met het vlees .

In ons assortiment hebben wij de 3 meest gevraagde soorten: jonge kaas, belegen kaas en oude kaas.
Daarnaast beschikken wij ook nog over een assortiment van +/- 10 soorten speciale kazen, zoals o.a.: westlite jong, westlite belegen, rambol kruiden of met noten, samsoe, père jozephe, vlaskaas en chaumes.

Hierin zult u beslist uw keuze wel kunnen vinden, onze kazen zijn niet voorgesneden of verpakt maar worden op maat gesneden.

Voorts kunt u ook enkele zuivelproducten verkrijgen zoals: eieren, echte hoeveboter, culinaire room, bakboter en smeerboter.

Pasteien

In de winkel bevinden zich altijd vaste soorten ( enkele fijne en groffe patés), die steeds aangevuld worden, naargelang het seizoen.
 Enkele voorbeelden van aanvullingen zijn: paté met veenbessen of appeltjespaté.

Voor de aanvulling van deze pasteien hebben wij steeds enkele konfijten voorradig, zoals uienkonfijt, veenbessenkonfijt of vijgenkonfijt.

Bereide gerechten

Ons aanbod aan kant en klare gerechten is ook zeer ruim: stoofvlees, goulash, vidé, lasagne, macaroni, spaghettisaus, tagliatelle, soorten purée, gratin, gebakken kip, frikandel met saus, spareribs, enz...
Let wel dit assortiment verandert regelmatig!

Al onze producten worden verpakt volgens de hoeveelheid die uzelf wenst, en onze verpakkingen zijn microgolf bestendig.

Soepen

Dagelijks beschikken wij over minimum 3 soorten soepen, steeds verpakt per liter.
Deze soepen kunnen opgewarmd worden in de microgolf in de pot waarin ze verpakt zitten.
Enkele soorten: bospaddestoelen, asperge, tomaat, groenten, kippensoep, broccoli, ...

Desserten

Ons assortiment van nagerechten bestaat uit: rijstpap met verse hoevemelk, chocomousse, sinaasappelmousse en pannenkoeken.
De soorten wisselen regelmatig, maar rijstpap is steeds aanwezig!

Conserven en bijproducten

In onze winkel hebben wij steeds een ruime keuze aan conserven en bijproducten.
Gaande van appelmoes, boontjes, mayonaise, rode kool, sauzen in pak, frituurvet, soepparels, olijfolie, wijnen, brandpasta, ...

Dit hebben wij gedaan om het assortiment in de zaak zo kompleet mogelijk te maken en het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Zo hoeft u niet nog voor 1 product de supermarkt binnen te lopen, vooraleer aan tafel gaan met uw gezin.

Diepvriesproducten

Om een verscheidenheid aan producten te kunnen aanbieden, hebben wij ook enkele diepvriesproducten aanwezig in de winkel.
Zoals: kroketten, frieten, curryworsten, kalkoenschnitzels, vidé schnitzels, ...

Deze liggen niet in de toonbank, maar kunnen op vraag verkregen worden.

Speciale bereidingen

Op bestelling maken wij ook bereidingen, zoals worsten en gehakt zonder zout of zonder kruiden, gewoon gehakt of kippengehakt. Dit speciaal voor personen die geen zout meer mogen eten.

Wenst u meer inlichtingen of wilt u een bestelling plaatsen contacteer ons vandaag nog.